Tjo! Ingen här känner nog mig, jag var aldrig direkt aktiv i den andra tråden. Tänkte bara säga hej!
Jag känner definitivt igen ditt namn.
Åfan, hade ingen aning. Varför är det så? Klimatet är det väl inget fel på heller, känns väl optimalt för att odla frukt i? Eller missar jag något kanske? :/
Ah alright, mitt svar var lite kortfattat, hehe, är väl fler anledningar. Japaner är besatta av perfektion, så mycket frukt slängs för att det inte uppnår rätt standard. Sen är vissa frukter, såsom druvor och meloner, en statussymbol för de rika. Ännu en anledning är att bönder har högre marginal i Japan än i Europa (i EU ges det ju istället ut enorma bistånd till bönder). Sen finns det för lite frukt överlag, så supply/demand.
My town is getting its first IKEA in about a week. Is there anything good/authentic to eat there? There has never been a Swedish restaurant in town, so I have no experience with the cuisine.
To eat? Absolutely not. Their meatballs (köttbullar) are very cheap, and not an accurate representation in any way. Over-all, IKEA is basically like the free food you get in high school in Sweden. You should try one of the fishes though, they're alright.
Also, it depends on what country you live in too. The dishes are localized, to a greater or lesser extent.